Här är öppet alla dagar i veckan från frukost till sen kväll, du kan titta i på en fika, lunch eller middag till kvällen. Vår restaurangchef Fredrik är den som med erfaren hand leder restaurangen och vårt team av serveringspersonal och tillsammans med vår kökschef Stephen planerar han menyn, matchar den med goda drycker och uppdaterar vinlistan med spännande nyheter.

FRUKOST serveras under vardagarna 07.00-10.00. Helger 08.00-10.00
Du är varmt välkommen på frukost även om du inte bor på hotellet. Pris: 125:-

LUNCH & FIKA serveras både i vår restaurang och spacafé mellan 11.00-17.00 alla dagar i veckan. Det är bara att dyka upp men går såklart bra att boka bord också.

KVÄLLAR, måndag – lördag från 18.00 (sista bordsbokningen 20.30) serveras vår nya á la carte. Menyn hittar ni på KVÄLL och bord kan ni boka på 0411 30036 eller info@mossbylund.se.

DAGENS LUNCH, v 43 23-27 oktober

110:- inkl sallad, bröd, ramlösa/lättöl och kaffe.
Måndag – fredag 12.00-14.00

Måndag, lammlägg – mos – morot – lammsky

Tisdag, sejfilé – ris – grön curry – kokos – sockerärtor

Onsdag, kyckling – potatis – basilika – svartkål

Torsdag, dagens fisk – räkor – potatis – vitvinssås – blomkål

Fredag, fläsk – miso – nuddlar – grönt – koriander – chili

AFFÄRSLUNCH

245:- inkl sallad, bröd, ramlösa/lättöl och kaffe. Måndag – fredag 12.00-14.00
Förbokas

Skaldjurssoppa – rökta räkor – picklad lök

Kalvrygg – potatis – bearnaise – tomat

Oemotståndliga tryfflar

LÖRDAGSSPECIAL, v 43 28 oktober

149:- 12.00-14.00, dryck tillkommer

Kallops – mos – rödbeta – gurka – rökt sidfläsk

SPACAFÉ & LUNCH

11.00-17.00 alla dagar i veckan

Räkmacka 165:-
Hamburgare 195:-
Blåmusslor – chili – kokos – koriander 129:-
Plocktallrik 99:-
Gulärtskrokett – salladsblad – tomatsalsa – chipotlemayo – koriander 119:-
Varmrökt lax – dillslungad potatis 139:-

FIKA

Tryffeltårta med hallonkompott 39:-
Key lime paj 39:-
Moussetårta på vit choklad och havtorn 49:-
Biskvi med lingon- och mörkchoklad 29:-
Rawfood boll 29:-
Och lita goa torrekagor.

Spacafé

Här är öppet 11.00-17.00, sju dagar i veckan. Välkommen in!

Vi serverar räksmörgåsar, svamptoast, hamburgare, sallader, plocktallrikar eller smarrig fika med kakor, paj eller tårtbit. Hela menyn ser ni under ”lunch”.

Självklart kan man även bara koppla av med en kaffe, te eller ett glas vin.

I köket bland puttrande grytor och kastruller trivs vår kökschef Stephen allra bäst. Hemlagat, närproducerat och jordnära är ord som beskriver smakerna på Mossbylund. Inspirerad av våra omgivningar tar Stephen gärna tillvara på naturens skafferi och plockar både svamp, ramslök och nässlor som sedan får ta plats på tallriken. Att ha koll på ingredienserna och laga mat från grunden är viktigt för Stephen som också sköter kontakterna med våra lokala leverantörer som förser oss med närproducerat och närodlat.

Det går bra att beställa bord från 18.00, sista bordsbokningen 20.30 måndag – söndag. Boka på 0411 30036 eller info@mossbylund.se

FÖRRÄTTER

Råstekt havskräfta med lingonpulver, svartrot, smörsås, dill och pilgrimsmusselchips 139:-

Gravad flankstek med picklad shiitake, svampsirap, dukka, krasse 129:-

Rotselleritaco med creme fraiche, örtsallad, rostad mandel och torkat ekoägg 119:-

 

VARMRÄTTER

Rosastekt ankbröst med variation av kålrot, päron och sky  229:-

Enrisrökt hjort med skogssvampar, bakat äpple, lingonpuré och sky 249:-

Rimmad torskrygg med variation av jordärtskocka, torskskinn och dragon 239:-

Bakat ekoägg med gulbeta, hasselnötter, emmergryn, päron och krasse 209:-

 

DESSERTER

Äppelterrin på skånska äpplen med rosmaringlass, krispig rosmarin och havrecrunch 109:-

Havtornssorbet med nyponmousse, nyponpulver, havtorn, maräng och harsyra 109:-

Tre skånska ostar med tomat- & vaniljmarmelad och knäckebröd 129:-

Filosofi

________

 

Närproducerat, hemmagjort och kärlek är de tre ord som beskriver vår mat! Vår köksmästare Stephen Radcliffe lever och andas för de skånska råvarorna och vill att våra gäster skall känna av kvalitén av livet på landet, havet och i skogen. Tillsammans med vår restaurangchef Fredrik Wennberg, som med gediget sinne för dryck, kombineras en måltid att minnas.

Vi är inte gourmet, vi är inte fine dining, vi är njutning för smak, doft och syn.

Lördagar serverar vi Afternoon Tea 14.00 och söndagar Brunch från 12.00. Välkommen att boka på 0411 30036.

Söndagen den 10e och 17e december serverar vi julbord istället för brunch, från 12.00. Pris 375:- sen har vi uppehåll brunchen 24 och 31 december.
Afternoon tea har endast uppehåll 23 december.

AFTERNOON TEA

Små vackra höga torn med mättande snittar serveras med kakor och desserter. Te och kaffe ingår också.

Lördagar 14.00. Pris: 175:-  

Barn 0-4 år äter gratis
5-11 år 50% rabatt / 12-16 år 25% rabatt

BRUNCH

Här finns bland annat sill, sallader, pannkakor, omelett, bacon, kallskuret, nybakat bröd, ostar, desserter… och juice, te och kaffe.
Söndagar från 12.00. Pris: 275:-

Barn 0-4 år äter gratis
5-11 år 50% rabatt / 12-16 år 25% rabatt

Vi anordnar många stora kalas i vår festlokal ”Salen” som rymmer upp till 120 personer. Här är stora ytor både inne och ute för mingel och dans. Det går hyra hela Mossbylund med samtliga rum eller endast Salen med närliggande hotellrum. Vi har plats för 90-100 övernattande gäster.

Trakten runt Mossbylund är omgivnen av många gamla vackra kyrkor och här är även möjlighet till vigsel i vår trädgård, eller på vår fantastiska strand.

Maila till vår restaurangchef Fredrik, fredrik@mossbylund.se eller vår bröllopskoordinator Helle, helle@mossbylund.se om ni har frågor eller förfrågningar.

Med Helle som bröllopskoordinator är ni i trygga händer. Från bröllopsmeny till brudvals, blomsterdekorationer och vickning – vi tar hand om allt från början till slut, så att ni kan fokusera på att bara njuta av er stora dag. Att få förtroendet att ta hand om er speciella dag är stort för oss och varje bröllop är unikt. Genom ett personligt möte med Helle och Fredrik som restaurangchef går ni i lugn och ro genom era tankar och idéer. Under åren har vi samlat på oss många kontakter och vi har ett stort nätverk av allt från vigselförrättare, till duktiga musiker och DJs som vi gärna rekommenderar.

Helle Kragh, helle@mossbylund.se

GÅSATIDER

Mossbylund älskar denna skånska klassiska tradition då doften av sherry och varm svartsoppa med krås fyller vår restaurang (finns svampsoppa för en och annan). Helstekt gås á la Steve med ljuvligt bourgognevin. Sen äppeldessert som rundas av med ett glas mustig port.

Vi serverar gås 10-12 november
trerätters gåsamiddag 525:-
gås med tillhörande vinpaket 895:-

önskar du bo över och koppla av en seneftermiddag i våra nyinvigda utepooler är priset för spa, gåsamiddag och boende med frukost från 1038:- per person boka här

Farsdag-gåsamiddag 12 november 475:-, från 18.00

JULBORD

Vårt fantastiska julbord med fokus på närproducerade råvaror och mycket kärlek för skånsk gemyt serveras 8-20 december. Boka bord från 18.00, pris 525:-
med övernattning, spa & frukost från 1038:- per person  boka här

Söndagen den 10e och 17e december serverar vi julbord istället för brunch, från 12.00. Pris 375:-

Jultallrik 225:-, tre rätters jultallrik med silltallrik, varma juldelikatesser och gottetallrik. Jultallriken serveras lunchtid och det går bra att boka bord fr 12.00- 14.00. 11e-15e och 18e-20e december