I våra träningslokaler finns ett meditativt lugn, som passar bra till yoga eller pilates, men som också ger förnyad kraft att testa styrkan på våra TRX-pass.
Vi använder oss också gärna av våra fantastiska omgivningar – stranden, havet och fälten passar perfekt för träning utomhus.

Du kan boka enstaka pass, 10 kort eller köpa månad/halv/helårskort.
Enstaka pass 120:-, 10 kort 990:- (endast träning).
Månadskort 775:-, Halvårskort 2900:-, Helårskort 5000:- (kortet är personligt och ni har fri tillgång till bad & bastu måndag-torsdag)

Avbokning senast 4 timmar innan passet, ring, maila oss eller gå själv in på vår hemsida.
Vi har ibland kö på vissa pass, så vi uppskattar väldigt mycket att ni hör av er i tid.

FLOW & GROW, 20-21 oktober

Välkommen till ett miniretreat som boostar dig inför den mörka årstiden!

Pris:  2 195:- per person i litet tvåbäddsrum eller flerbäddsrum. Priset inkluderar 3 yogaklasser, 1 meditation, boken Happiness Planner, spa, massa god mat och övernattning.  (1 495:- utan logi)

sista anmälningsdag 20 september.

Fredag 20 oktober

14.00 Ankomst och incheckning

15.00-16.30 Välkommen och 90 minuter Grounding Flow
En soft och tillgänglig klass där vi mjukar upp kroppen, öppnar upp våra sinnen, håller oss nära golvet och verkligen landar på Mossbylund. Vi använder andningstekniker som stillar sinnet, musik och sköna flöden mellan positioner. Framför allt rygg och höfter får mycket uppmärksamhet, men vi går också igenom grundläggande rörelsemönster i vinyasa.

16.30 Smoothie, fika, spa

18.00 Yinyoga och introduktion till Happiness Planner
En lugn och terapeutisk yogaklass där vi strävar efter att låta alla muskler slappna av. Vi använder sittande och liggande positioner som fördjupas genom stillhet, avslappning och lång tid i varje position. Klassen avslutas med en introduktion till boken Happiness Planner, som varje deltagare får med sig hem. Boken kan vara ett effektivt verktyg för att identifiera och arbeta mot vardagslycka och personligt ledarskap.

20.00 Gemensam trerätters middag i restaurangen

Lördag 21 oktober

7.30 – 9.00 Vinyasa Flow
En härligt flödande och dynamisk Vinyasaklass. Lekfulla sekvenser blandas med lite mer utmanande positioner, övergångar och teknik som tar din yoga vidare. Du kan förvänta dig att skapa massor av värme, höra skön musik och låta dina andetag visa vägen.

9.00 Frukost och tillgång till spa

10.30 Gemensam avslutning med ledd meditation och återknytning till boken

11.00 Utcheckning

Vinyasa flow, yinyoga, meditation och spa står på programmet, liksom en kick-start på din egen resa mot att bli ditt starkaste, mest harmoniska och balanserade jag. Helgen passar alla nivåer, även nybörjare och leds av yogaläraren Elin Jensen.

Elin Jensen är grundare och delägare av Yogalito, Båstad, som är en vinyasabaserad studio och retreatarrangör. Hon har undervisat vinyasa och yinyoga sedan 2008 och jobbar även med branding och marknadsföring samt utbildningar för yogalärare. Elins vinyasaklasser präglas av kreativitet, lekfullhet och rytm. Fokus ligger alltid på att skapa mjuka flöden, att röra sig in och ut ur positioner med kontroll och precision samt att söka sätt att släppa på ackumulerade anspänningar. Mer om Elin: www.yogalito.se

Styrka från topp till tå är årets nyhet i vårt träningsprogram. Det är ett träningspass där du jobbar med din egen vikt för att bygga upp och stärka kroppens alla muskler.
Från topp till tå!

60 min

Med hjälp av ”band” tränar du upp din balans och stabilitet i leder och muskler. Detta är ett mycket fysisk pass som ger snabba resultat, du känner redan efter ett par gångar stor skillnad.

60 min

Koppla av och på med yoga. Vi erbjuder hatha yoga, dynamisk och mjuk. Morgon som kväll, helg som vardag.
På onsdagar erbjuder yin yoga. Alla vår yogapass passar alla. Mycket fokus på stretch, styrka och andning för en stark, hållbar och smidig kropp.

60 – 75 min

Vår mest populära träningsform!
Vattengympapassen är en skonsam och allsidig träning som riktar sig till alla. Du tränar både kondition, styrka, rörlighet och balans med vattnet som motstånd. Du anpassar intensiteten efter din egen förmåga. Vattentemperaturen hos oss ligger på 29 grader.

45 min

Fyra specialkurser i höst. Mindfulness, nybörjaryoga, ryggyoga & militärträning.
Boka på 0411-30136 eller spa@mossbylund.se
Begränsat antal platser, vid mindre än 6 deltagare ställer vi in kursen. Alla fyra gånger skall betalas vid första tillfället. Det går bra att använda 10 kortet till alla kurser utom mindfulness, men man bokar upp fyra tillfällen vid första gången.

Hel och halvårs kunder får 50% på alla kurser.

NYBÖRJARYOGA

med Susanna, måndagar kl.18.00-19.15 vecka 35-38.
28/8, 4/9, 11/9, 18/9

500:- för fyra tillfällen eller fyra kryss på tiokortet

Det finns fantastiskt mycket positivt att hämta ur yogan, så för dig som är nyfiken och vill prova på är detta ett perfekt tillfälle.

Susanna guidar er genom de vanligaste grundläggande positionerna och ni får känna på yogans härliga flow.

MINDFULNESS

Introduktionskurs med Emma Dahlgren, onsdagar kl.18.00-19.15 vecka 39-42.
27/9, 4/10, 11/10, 18/10
1100:- för fyra tillfällen

Har du hört många prata om mindfulness och att det ska vara bra för hälsan men inte riktigt förstått vad det är för något? Nu har du chansen att testa mindfulness hos oss. I samarbete med Emma Dahlgren som driver företaget Mindful by emma kör vi igång en introduktionskurs i mindfulness på fyra tillfällen med start den 27 september.

Ett lugnt och avkopplande pass med fokus på nuet. Denna träningsform hjälper dig att lättare hantera stress, få bättre sömn, ökad koncentrationsförmåga, få mer energi och bli mer medveten om dig själv och dina behov.

RYGGYOGA

med Anna-Sara, måndagar kl.18.00-19.15 vecka 43-46.
23/10, 30/10, 7/11, 30/11

500:- för fyra tillfällen eller fyra kryss på tiokortet.

Ryggen är ett område där många av oss någon gång känner stelhet och värk. Så vad kan vara bättre än en yogaklass där du på ett enkelt sätt lär dig att sträcka ut, mjuka upp och stärka ryggmusklerna och öka blodcirkulationen. Vi arbetar igenom hela ryggraden upp till huvudet.

Yogaprogrammet du får lära dig har ingått i ett svenskt forskningsprojekt som visade att det hjälpte människor med ryggproblem. Vi arbetar i ett lugnt tempo sittandes och liggandes. Vill du använda dig av en stol så går det bra. Varje klass avslutas med en meditation. Passar alla.

MILITÄRTRÄNING

med Maud, onsdagar 18.00-19.00 vecka 46-49.
15/11, 22/11, 29/11, 6/12

500:- för fyra tillfällen eller fyra kryss på tiokortet

Styrka, flås och friska vindar. En träningsform som blivit oerhört populär senare år och tagit mycket mark.

Kräver små medel men en kraftfull röst som får dig att utmana dig själv och plocka fram det du inte trodde fanns kvar.

Maud utlovar hård träning och rekommenderar kläder efter väder. Möt vintern med träningsglädje och kamratskap. Soffan får vänta till jul.

MÅNDAG 21 AUGUSTI bjuder vi på träning, goodie bags, dryck, tilltugg och mera träning! Våra träningsinstruktörer finns på plats och berättar om våra stundande specialkurser och vårt schema i höst. Vi visar även upp våra spabehandlingrum, och just denna kväll kan ni till reducerat pris boka massage, pedikyr eller ansiktsbehandling inför hösten.

Anmäl dig till

18.00-19.00 YINYOGA med Susanna
eller
18.00-19.00 STYRKA från topp till tå med Maud.

19.00-20.00 bjuder vi på lite gott, minglar, ni kan kika in i våra spabehandlingrum, prova våra produkter och prata med våra duktiga terapeuter, här finns bra erbjudande som endast kommer finnas tillgängligt denna kväll. Och framförallt ladda inför nästa pass

20.00-21.00 TRX med Alexander
Eller
20.00-21.00 Dynamisk HathaYOGA med Anna-Sara

Boka i tid så du inte blir utan goodie bag!  spa@mossbylund.se eller ring 0411 30136.

Vill du inte träna eller bara träna ett av passen är du varmt välkommen på mingel ändå. Du behöver ändå boka in dig.

Vecka 33

Måndag 14 aug

10.00 Hatha mjuk/Sara
11.30 Vattengympa/Sara
18.30 Pilates/Sara
19.30 Hatha dynamisk/Sara

____

TISDAG 15 augusti

10.00 Hatha Dynamisk/Sussi
18.30 TRX/Maud

____

ONSDAG 16 augusti

10.00 Mjuk hatha/Sara
11.30 Vattengympa/Sara
19.30 Yinyoga/Susanna

____

TORSDAG  17 augusti

10.00 Hatha dynamisk/Susanna
18.30 Styrka från topp till tå/Maud

____

FREDAG 18 augusti

10.00 Mjuk Hatha/Sara
11.30 Vattengympa/Sara

____

LÖRDAG  19 augusti

10.00 Mjuk hatha/Sara
11.30 Styrka från topp till tå/Maud

____

SÖNDAG 20 augusti

10.00 Hatha dynamisk/Sara
11.30 Hatha mjuk/Sara

Hälsa, träning och god, vällagad mat går hand i hand här på Hotell Mossbylund. Pernille är samordnare för vår träning och våra duktiga instruktörer Maud, Susanna, Sara & Alexander. Vi erbjuder ett spännande & genomtänkt utbud av träningspass, inspirerande retreats och träningsevent som passar alla, nybörjare som van motionär i alla åldrar. I vårt yogarum finns ett meditativt lugn, som passar bra till yoga eller pilates, men som också ger förnyad kraft att testa styrkan på våra TRX-pass. Vi använder oss också gärna av våra fantastiska omgivningar – stranden, havet och fälten passar perfekt för träning utomhus.

Pernille Runge, pernille@mossbylund.se

Sara C. Kennedy

Sara arbetar som yoga, pilates och vattengympa-lärare på Hotell Mossbylund. Hon har även arbetat som dansare, danspedagog och aerobicinstruktör och är skådespelare.
Saras yogaresa
”En vän till mig praktiserade yoga i Malmö och tog med mig dit. Eftersom jag är ”gammal” dansare så tycker jag om att prova olika träningsformer och gillar att utmana mig själv så jag var lättövertalad. Innan jag ens provade klassen så köpte jag ett 10-kort, min väninna hade ju sagt att det var det bästa hon någonsin hade prövat på. Första klassen var för mig pest och pina. Jag mådde så illa, blev yr och kände att jag bara ville springa ut skrikandes… trodde att jag skulle dö. Nå, eftersom jag hade köpt ett 10-kort så ville jag såklart ha valuta för mina pengar, trots min hemska upplevelse, så jag fortsatte. I början var yogan för mig mer fysisk, en träningsform, men nu på senare tid blivit mer mentalt. Mer en livsstil. Såklart ville jag veta mer när jag började och utbildade mig därför mig till yogalärare”.  Vi ses på mattan 😉

Susanna Kristersson

Susanna har en 200 h ”yoga for Life” utbildning, en ettårig utbildning med hathayoga, vinyasa, medititation, pranayama plus 50 h ishta yinyoga, för Ulrica Norberg.

Undervisar som yogalärare och som instruktör i vattengymnastik.

”Yogan gör att jag känner mig starkare och mycket mer fokuserad i vardagen. Det gör mig också nyfiken och att jag ser detaljer. Detta vill jag förmedla till mina elever och visa att du är starkare än du tror. Själv tränar jag helst ute i naturen och havet har jag nära hjärtat. Jag gillar att lära ut och jag lär mig hela tiden av mina elever. Jag ser framemot att träffa er! Hari om tat sat” Susanna

Alexander Nilsson

Alexander jobbar som certifierad kost- & träningskonsult och är utbildad genom en av Sveriges mest unika utbildningar inom träning & hälsa som heter The Academy.

”Med flera års erfarenhet inom träning, kost & hälsa lever jag för att inspirera, utveckla och dela med mig utav min kunskap. Jag tävlar även inom en fitness genre som heter ”Men’s Physique”. 
Med passion för pass som MRL, TRX & Styrka ifrån topp till tå, fokuserar jag på att stärka kroppen och optimera din prestation & ork i vardagen”

Maud är utbildad militär och tar mycket inspiration i sin träning därifrån. Började leda träningspass med aerobics och vattengympa. Som en nyfiken natur skolade Maud sig till yogalärare och det har lett till att hon även utbildar sig i TaiJi, qigong och meditation för att framöver även kunna undervisa dessa.
På Mossbylund leder Maud bland annat yoga ,vattengympa, TRX, styrka topp till tå och mage rumpa lår.
Maud brinner för träning och vill gärna anpassa sina pass utefter gruppen.

Boka online eller ring oss på 0411 30136 / maila oss på spa@mossbylund.se så bokar vi in er. Vi har även ett kösystem så om passet är fullt och inte syns på onlinebokningen, slå oss en signal så kontaktar vi er om ledig plats dyker upp!

MÅNDAG 21 AUGUSTI bjuder vi på träning, goodie bags, dryck, tilltugg och mera träning! Våra träningsinstruktörer finns på plats och berättar om våra stundande specialkurser och vårt schema i höst. Vi visar även upp våra spabehandlingrum, och just denna kväll kan ni till reducerat pris boka massage, pedikyr eller ansiktsbehandling inför hösten.  läs mer på ÖPPET HUS

Vecka 34

PROVA PÅ VECKA

Måndag 21 aug

10.00 Mjuk hatha yoga/Sara
12.00 Vattengympa/Sara
18.00 ÖPPET HUS!

Tisdag 22 aug

10.00 Dynamisk hatha yoga/Sara
12.00 Vattengympa/Sara
18.30 Styrka från topp till tå/Alexander
19.30 Vattengympa/Susanna

Onsdag 23 aug

10.00 Mjuk hatha yoga/Sara
12.00 Vattengympa/Sara
19.30 Yinyoga/Susanna

Torsdag 24 aug

10.00 Dynamisk Hatha yoga/Sara
12.00 Vattengympa/Sara
18.30 TRX/Alexander
19.30 Vattengympa/

Fredag 25 aug

10.00 Mjuk hatha yoga/Sara
12.00 Vattengympa/Sara

Lördag 26 aug

10.00 Dynamisk hatha yoga/

Söndag 27 aug

10.00 Mjuk hatha yoga/Susanna

Vecka 35

Måndag 28  aug

10.00 Mjuk hatha yoga/Sara
12.00 Vattengympa/Sara
18.00 Nybörjaryoga kurs 1/Susanna
19.30 Dynamisk hatha yoga/Sara

Tisdag 29 aug

10.00 Dynamisk hatha yoga/Sara
12.00 Vattengympa/Sara
18.30 Styrka från topp till tå/Alexander
19.30 Vattengympa/Susanna

Onsdag 30 aug

10.00 Mjuk hatha yoga/Sara
12.00 Vattengympa/Sara
19.30 Yinyoga/Susanna

Torsdag 31 aug

10.00 Dynamisk Hatha yoga/Maud
12.00 Vattengympa/Maud
18.30 TRX/Alexander
19.30 Vattengympa/Maud

Fredag 1 sep

10.00 Mjuk hatha yoga/Sara
12.00 Vattengympa/Sara

Lördag 2 sep

10.00 Dynamisk hatha yoga/Sara

Söndag 3 sep

10.00 Mjuk hatha yoga/Sara

Vecka 36

Måndag 4 sep

10.00 Mjuk hatha yoga/Maud
12.00 Vattengympa/Maud
18.00 Nybörjaryoga kurs 2/Susanna
19.30 Dynamisk hatha yoga/Maud

Tisdag 5 sep

10.00 Dynamisk hatha yoga/Sara
12.00 Vattengympa/Sara
18.30 Styrka från topp till tå/Maud
19.30 Vattengympa/Susanna

Onsdag 6 sep

10.00 Mjuk hatha yoga/Sara
12.00 Vattengympa/Sara
19.30 Yinyoga/Susanna

Torsdag 7 sep

10.00 Dynamisk Hatha yoga/Sara
12.00 Vattengympa/Sara
18.30 TRX/Alexander
19.30 Vattengympa/Sara

Fredag 8 sep

10.00 Mjuk hatha yoga/Maud
12.00 Vattengympa/Maud

Lördag 9 sep

10.00 Dynamisk hatha yoga/Maud

Söndag 10 sep

10.00 Mjuk hatha yoga/Maud

Vecka 37

Måndag 11 sep

10.00 Mjuk hatha yoga/Sara
12.00 Vattengympa/Sara
18.00 Nybörjaryoga kurs 3/Susanna
19.30 Dynamisk hatha yoga/Sara

Tisdag 12 sep

10.00 Dynamisk hatha yoga/Sara
12.00 Vattengympa/Maud
18.30 Styrka från topp till tå/Maud
19.30 Vattengympa/Susanna

Onsdag 13 sep

10.00 Mjuk hatha yoga/Maud
12.00 Vattengympa/Maud
19.30 Yinyoga/Susanna

Torsdag 14 sep

10.00 Dynamisk Hatha yoga/
12.00 Vattengympa
18.30 TRX/Alexander
19.30 Vattengympa

Fredag 15 sep

10.00 Mjuk hatha yoga/Sara
12.00 Vattengympa/Sara

Lördag 16 sep

10.00 Dynamisk hatha yoga/Sara

Söndag 17 sep

10.00 Mjuk hatha yoga/Sara