OM OSS

Vårt kära Mossbylund har sakta men säkert formats sedan vi tog över hotellet 2002. Vi har lyssnat till våra gästers önskemål och utvecklat, byggt till och renoverat Mossbylund allt eftersom. Idag har vi plats för 120 övernattande gäster som kan njuta av ett bekvämt boende, god mat, spa, träning och rofyllda miljöer. Vi har gått från en liten till en stor familj med olika avdelningar och öppnat upp för brunch, träning och olika event – här finns något för alla! Trots att vi vuxit fort de senaste åren finns den familjära känslan kvar. Vi brinner för entreprenörskapet och nya idéer kommer allt som oftast innan vi ens hunnit slutföra de tidigare. Det är en spännande resa som vi tillsammans med våra fantastiska medarbetare ser fram emot att fortsätta.

Varmt välkommen att hälsa på hos oss!

Välkommen till Mossbylund,
Ingrid och Peter Svensson.
i.svensson@mossbylund.se
peter@mossbylund.se

ADDRESS

Mossbystrand
274 53 Skivarp
Skåne

TELEFON

0411 30036

MOSSBYLUNDS HISTORIA

För 120 år sedan på sandig strandnära jord byggdes Mossbylund Gård, till utseendet likt många andra skånska gårdar längs sydkusten. Stall och loge byggdes till och där fanns både hästar och kor. På gården, med en areal på 22 hektar odlades mycket potatis och betor som trivdes i den sandiga jorden.

Under 70-talet styckades marken av och Mossbylund var enbart bostad med en del husdjur kvar i stallet. Gertie & Sven-Inge Enberg köpte Mossbylund i början på 80-talet och byggde åtta semesterlägenheter i sidolängorna.  Huvudbyggnaden var under deras tid fortfarande ett privat hem. 1993 köpte Hans Thysell Mossbylunds gård och satsade under sina år på restaurangkök, restaurang, konferenslokaler och utökade även från 8 till 13 hotellrum.

2002 kom vi, helt plötsligt, utan affärsplan, kunskap eller längre eftertanke. Det enda vi hade med oss i bagaget var många hotellnätter efter resor inom tidigare jobb och vi visste att vi trivdes med livet på landet. Vi fortsatte i förra ägarens spår med konferenser och mestadels verksamhet på vardagar. Rum efter rum renoverades och ett par år senare byggdes ytterligare elva hotellrum och en ny konferenslokal.

2013 ändrade vi delvis riktning och lät konferenserna få kompletterande beläggning med privata helggäster. Plötsligt hade vi bemanning 24/7 och den ena utbyggnaden avlöste den andra. Vi trodde vi gjorde vår sista stora investering men har aldrig haft så fel. Restaurangen blev trångbodd, byggdes ut och mitt i allt krävdes då även ett nytt restaurangkök. Spa’t blev fort för litet och har byggts ut två gånger sedan det invigdes. Restaurangen är nu utbyggd igen och vi fick en magisk salong med 70 sittplatser som stod klar påsken 2019.

15 nya hotellrum invigdes 19 april 2020 i en helt ny byggnad utformad som en silo. Här finns även en ny konferenssal med magnifik utsikt över ett böljande hav.
Med känsla för rötterna fortsätter vi vår spännande resa.

2019 RECOGNITION OF EXCELLENCE HotelsCombined
9 Rated by Guests
social_media

VÄLKOMMEN HIT

Uppdaterat 16 november 2020

Vi har öppet som vanligt och fortsätter arbeta med kallt huvud, varmt hjärta och tvättade händer.

Vi följer självklart myndigheternas alla råd och rekommendationer. Hotell och restauranger omfattas inte av lagen kring allmänna sammankomster, men vi har krav på oss att följa de trängselregler som Folkhälsomyndigheten har satt upp.

 Vi har färre antal gäster i huset sedan pandemin tagit ny fart igen. Vi håller strikt på antal platser i både spa, träning och i restaurang, därmed hela hotellet och antal rum vi hyr ut. Allt för att skapa en så luftig och säker vistelse för våra gäster. Här är, och ska vara, glest mellan gästerna en tid framöver.

Självklart går ingen av våra medarbetare till hotellet med minsta tecken på förkylningssymtom och vi uppmanar våra gäster till samma försiktighet. Därav fortsätter våra nästan obefintliga avbokningsregler för att göra det enkelt för våra gäster att våga planera en vistelse. Se mer detaljerad information längre ner.

 

HOTELL & RESTAURANG

Från och med 20 november kommer restaurangen stänga 22.30, eftersom alkohol inte får säljas efter 22.00 samt att alkohollagen kräver att restaurangen är tömd på gäster 30 minuter efter att alkoholförsäljningen upphör.

Vi dukar enligt alla föreskrifter och sällskap på fler än 8 personer delas upp på flera bord.
Frukost serveras vid bordet istället för på buffé. Vi bokar även in din frukosttid. Vi ordnar även frukost på rummet om ni önskar, förboka vid incheckning.

 

SPA & BEHANDLINGAR

Våra pooler är klorerade och innebär ingen ökad risk för eventuell smittspridning. Vi har också halverat antal kvälls- & dagspa-platser för att undvika trängsel. Vi uppmanar alla våra övernattande gäster att duscha och byta om på hotellrummet.

Vi bokar inga ansiktsbehandlingar nu en tid framöver. Vi rekommenderar även att ni inte väljer duobehandlingar just nu.

 

TRÄNING

Precis som hotell- och restauranggäster ser vi att man stannar hemma om man känner sig dålig.

Vi rekommenderar att ta egen yogamatta med sig och komma ombytt om man har möjlighet.

Våra pass anpassas för att man ska ha lätt att hålla avstånd.  Antalet deltagare beror på lokal och plats. Vi fortsätter med mycket utomhusträning hela vintern. Ta med handskar, även om vi kommer jobba med så lite redskap som möjligt är handskar ett bra skydd.

 

VÅR EGEN LÄKARE

Vi har regelbunden kontakt med vår egen läkare som arbetar på intensiven i Helsingborg. Han följer situationen kontinuerligt och ger oss dagliga rekommendationer.

 

VI ÄNDRAR VÅRA AVBOKNINGSREGLER!

Under rådande pandemi är våra hotellrums-bokningar om- & avbokningsbara fram till kl 12 dagen innan ankomst.
Det gäller hotellpaket eller enbart rumsbokningar. Dock inte om man själv väljer ”ej om/avbokningsbart” alternativ eller vid abonnering.