MOSSBYLUNDARENS MAGISKA

En varm decemberdag slog tanken oss ”varför har vi ingen egen öl?” Det var mitt i vintern men ovanligt varmt och vi började fundera på vad för slags öl som skulle kunna smaka vid årets alla olika väderlekar. Eftersom vi under en längre tid har haft ett nära samarbete med Hönsinge Hantwerksbryggeri så var det en självklarhet att kontakta dem. Magnus, Niklas och Mick hakade på idén direkt och det blev startskottet på det som 6 månader senare lanseras som MOSSBYLUNDARENS MAGISKA.

Block och penna åkte fram; planering, skisser och första träffen på bryggeriet. Inspirationen flödade och ideerna blev vildare och vildare, som tur var hade vi proffsen på plats som tog ner oss på jorden och lärde oss hur det här med öl funkar på riktigt.

Vi ville skapa något eget och en öl som också skulle vara unik i Hönsinges sortiment. Tankarna gick till en lättare öl som skulle fungera lika bra i våra varma pooler som en öl till maten, året runt. Tillsammans med bryggarna landade vi till slut i en ljus lager med en touch av fläder. Oj, vad spännande det var. Nu ville vi bara komma igång. Tidsplanen sattes och hux flux, en dag i april var det äntligen dags. Förväntansfulla åkte vi till bryggeriet som huserar på Jordberga Gods, bara 15 minuter från Mossbylund. Nu ska vi brygga!

Mala, röra, hälla, röra lite till och skotta, det är hårt arbete att vara bryggare. Efter att ölen lagts till jäsning i slutet av dagen insåg vi att vi behövde ju ett namn på vår öl. Ett namn som betydde något för oss men som samtidigt kändes rätt tillsammans med Hönsinges andra öl. Det är svårare än vad man tror. Namnen var många; Vildas Vilda var inte ett av de bättre förslagen, inte heller Hotelldirektörens Husliga eller Källarmästarens Kalla. Som en uppenbarelse slog det oss plötsligt; MOSSBYLUNDARENS MAGISKA. Ett magiskt öl som presenteras av mossbylundarna själv; vår fantastiska personal. All vår personal är utvald efter sin personlighet, sin förmåga att sprida glädje och viljan att tillgodose gästens önskemål. Något de gör med bravur, så det kändes inte mer än rätt att vi med vår egna öl, hyllar vår fantasktiska personal. MOSSBYLUNDARNA ÄR MAGISKA

Mossbylundare s. ˜en ˜rna
En magisk varelse som sprider glädje bland både kollegor och gäster

psst! ölen passar såklart perfekt till vår mat, kolla in våra menyer HÄR.