LUNCH

Dagens lunch måndag-fredag 12.00-14.00, se nedan för veckans meny.
145:- inkl sallad, bröd & kaffe.

Vårt café håller öppet 11.00 – 20.30 alla dagar i veckan. Där serverar vi både lunch och smarriga kakor, cappuccino, bryggkaffe och nygjorda hälsosamma smoothies. Samma meny finns i restaurangen, där ni gärna får boka bord, i caféet tar vi däremot inga bordsbokningar, det är bara att titta in.

dagens lunch

145:-, måndag - fredag, 12-14
boka gärna bord

måndag

Stekt tupp med krispigt anklår, picklade endiver, potatispuré, vitvinssky med rosépeppar.

Spansk omelett med mandelpotatis, bränd paprika, broccolipuré, mandel & puylinser.

 

tisdag

Fänkålsbakad torsk med variation på morot, kycklingsky smaksatt med dragon, sotad zucchini samt ramslökssmör.

Gratinerad portabello, med råstekt grön sparris, eldad färsk lök, frasig potatis, smörsås med gräslök & riven tegelost.

 

onsdag

Grillad karré från rapsgris, bakad palsternacka, citronsyrad silverlök samt ramslöksvelouté & kärnor.

Sockersaltad bakad palsternacka med dillkräm, grillad pepparotsgrädde, krispigt bovete & inlagd gurka.

 

torsdag

Lax med smörsås smaksatt med fläder, ängsyra, brynt smör, krispig rotselleri, marinerad rabarber & inlagd lök.

Örtrisotto med rostade rötter, smörade svampar från Hällestad & riven gårdsost.

 

fredag

”Kalv i dill”; Dillfrörostad morot, bakad & rostad lök, friterad dill, mandelpotatispuré & sauce vin blanc med ättika.

Grillad Tempeh på bönor, grönärtpuré, rökta tomater, grillad vårlök & fröcrisp.

helglunch

165:-, lördag & söndag, 12-14
boka gärna bord

lördag & söndag

Lammrostbiff med getost beurre blanc, bränd silver lök, spetskål med smörstekta valnötter samt fänkål & mynta.

Akara, friterade bönbollar med chili – & tomatdipp, cruditésallad, picklad morot & majrova.

spacafé & bistro

serveras varje dag 11 – 20.30

räkmacka på hembakad kavring.
liten 119:- stor 175:-


fish & chips citronmajonnäs, pommes, grönärtsstomp, sotad citron.
195:-


chili & sesam stir fry glasnudelsallad med edamame, tofu, pumpa, ingefära, salladslök, gurka, kinakål, soja, rostad sesammajonnäs.
145:-
lägg till räkor för 25:-


blåmusslor med vitlök, grädde, vitt vin & fänkål.
159:-
lägg till pommes & aioli för 25:-


köttmacka stekt bröd, nattbakad ryggbiff, senapskräm, stekt svamp, hyvlad silverlök, friterad svartrot, plockad sallad, riven Gruyére, krasse
165:-
lägg till pommes & tryffelmayo för 25:-


beyond burger 100% växtbaserad burgare, vegansk ost, veganskt bröd med svart sesam, tomat, sallad, saltgurka, karamelliserad lök, tryffelcremé & pommes.
195:-


smash burger dubbelburgare, Sorte Sara, tomat, sallad, saltgurka, potato bun med svart sesam, ölkaramelliserad lök, tryffelmajonnäs, pommes & Chipotlemajonnäs.
195:-


mossbybrädan ölkorv, spickeskinka, oliver, örtfärskost, ost från vilhelmsdal, grönsaksstavar, saltrostade nötter, lagrad grevé, fröknäcke och hembakat bröd.
175:-


ostbrickautvalda skånska ostar, hembakat fröknäcke & marmelad
145:-


10KORT PÅ FRUKOST & LUNCH

psst! För 1100:- kan du köpa ett 10 kort för dagens lunch. Kortet är inte personligt och du kan så klart ta med en vän eller två och kryssa i flera rutor.

KVÄLL

FYRARÄTTERS MENY SERVERAS KL 17.00 / TVÅ- & TRERÄTTERS MENY SERVERAS 17.30

Välkommen att boka bord på 0411-30036. Förboka vilken meny ni önskar, menyerna och rätterna är framtagna så som vi har tänkt att de ska smaka, därför gör vi inga förändringar. Det går heller inte att byta rätter mellan menyerna.

kvällens meny 1

Löjrom från Bottenviken med créme Fraiche från Vitaby Kyrkby Mejeri, timjanrökt kalvtartar, picklad Shimeji, emulsion & pulver på ramslök, rökt äggula, tagetes & krasse.(Serveras bara till fyrarätters) 139:-


Nässelsoppa med vaktelägg marinerat i soja & ingefära, misostekt Svensk bläckfisk, groddar & mikrogrönt från Little Gardens. 139:-


Nattbakad rosa pluma iberico med krispigt grisfett, korv med spiskummin & paprika, rotselleripuré, fermenterade svarta vinbär & sotad salladslök. 269:-


Vispad vit chokladmousse med fänkål inkokt i paradisfrön & vanilj, kardemummastekt brioche, mandelmjölksglass & broken gel på fänkålspollen & oxalis. 139:-


kvällens meny 2

Tångkaviar med Créme Fraiche från Vitaby Kyrkby Mejeri, timjanrökt portabello, picklad Shimeji, emulosion & pulver på ramslök, rökt äggula, tagetes & krasse. 139:- (serveras bara till fyrarätters)


Nässelsoppa med vaktelägg marinerat i soja & ingefära, misostekt svarvad palsternacka, groddar & mikrogrönt från Little Gardens. 139:-


Variation på morötter med svartrot & havtorn, hyvlad saltkokt valnöt, spigarello, rapsskott & flower sprouts. välj mellan smörbakad Skreitorsk eller risotto på havre & hirs. 269:-


Vispad vit chokladmousse med fänkål inkokt i paradisfrön & vanilj, kardemummastekt brioche, mandelmjölksglass & broken gel på fänkålspollen & oxalis. 139:-


välj till ost

utvalda ostar, fröknäcke och hemgjord marmelad med citrus, selleri, honung & kummin. 145:-