LUNCH

Beställ något gott från vårt spacafé & bistro  som håller öppet varje dag 11- 16 & 17-21. Här serverar vi härliga rätter och smarriga kakor, cappuccino, bryggkaffe, smoothies och annat gott. Samma meny finns i restaurangen lunchtid, där ni gärna får boka bord, i bistron tar vi däremot inga bordsbokningar, det är bara att titta in. Dagens lunch serveras både i bistron och inne i restaurangen, måndag till fredag, 12-14.

dagens lunch

145:-, måndag - fredag, 12-14
boka gärna bord

v 49

Måndag
Kalvterrin med karamelliserad kål, äpple- & lingonkompott, gräddsås, persilja & syrad gurka.

Smörkokt blomkål med Gruyère, jordärtskockscrème, svartrotschips, mandel & puylinser.

 

Tisdag
Pomeransbakad kummel med skaldjurssås, forellrom, friterade brysselkålsblommor & hibiskus.

Het currygryta med kanel och russin, rödlöksemulsion, riven oumph, smörbönor & stjärnanisskum.

 

Onsdag
Stekt tupp med crème på julost & rotselleri, glöggkokt palsternacka, spenat & smörad kycklingfond.

Vegetariska kåldolmar med svamp och bönor, rostad morot & karamelliserad löksky & rårörda hjortron.

 

Torsdag
Bränd lax med apelsinsmörsås, marinerad laxrom, grönsakscrudité, potatispuré & hasselnötter.

Bönbiff med kimchimajjo, friterade risnudlar, sallad på pak choi, gurka, kålrabbi & vit senap.

 

Fredag
Sotad slaktarbiff med bakade grönsaker ”ratatouille”, saffran- & gurkyoghurt, krispig potatis & purjolök.

Grillad lagrad ost med inlagda kantareller, picklad rödbetsvinägrett, grillad paprika, kikärtor & tryffelemulsion.

hela veckan

silltallrik
Tre sorters sill med gårdsost, ägg, dillmajonnäs, räkor & löjrom
liten eller stor
135:-/ 165:-

psst! liten silltallrik + dagens = 245:-

lördag & söndag

silltallrik
Tre sorters sill med gårdsost, ägg, dillmajonnäs, räkor & löjrom
liten eller stor
135:-/ 165:-

Bräserad fläsksida med blodapelsin & peppar, höstpäron inlagda med havtorn, krispigt fläsk, stomp på potatis, brynt lök & Gruyère samt luftig veloutesås på svampar från Hällestad.
165:-

psst! liten silltallrik + bräserad fläsksida = 275:-

spacafé & bistro

serveras varje dag 11 – 16 & 17-21

räkmacka på hembakat mörkt bröd.
liten 119:- stor 175:-


fish & chips citronmajonnäs, tartarsås, pommes, grönärtsstomp, sotad citron.
195:-


krämig soppa på svamp från hällestad, duxelle & klorofyllolja
145:-
lägg till krispig fläsksida för 25:-


blåmusslor med vitlök, grädde, vitt vin & fänkål.
159:-
lägg till pommes & aioli för 25:-


köttmacka stekt bröd, sesam- & chilistekt pluma, krispigt grisfett, sweet chili-majonnäs, plockad sallad, riven Gruyére & vår egna kimchi.
165:-
lägg till pommes & aioli för 25:-


beyond burger 100%växtbaserad burgare, vegansk ost, veganskt bröd med svart sesam, tomat, sallad, gurka, silverlök, dressing på cidervinägersenap, äpplechutney med habanero, pommes.
195:-


smash burger dubbelburgare, äppelrökt cheddar, tomat, sallad, gurka, bröd med svart sesam, silverlök, dressing på cidervinägersenap, äppelchutney med habanero, pommes & vitlöksmajonnäs.
195:-


mossbybrädan ölkorv, tegelrökt skinka, fänkålssalami, oliver, örtfärskost, utvalda ostar, grönsaksstavar, rotfruktschips, lagrad grevé, fröknäcke och hembakat bröd.
175:-


ostbricka utvalda ostar, hembakat fröknäcke & marmelad
145:-


10KORT PÅ FRUKOST & LUNCH

psst! För 1100:- kan du köpa ett 10 kort för dagens lunch. Kortet är inte personligt och du kan så klart ta med en vän eller två och kryssa i flera rutor.

sju rätter i december

serveras mellan 26/11 – 19/12
695:-/person

brödstekt jansson med ansjovis från Grebbestad. serveras med löjromsdip & dill.


kroppkaka med pancetta & kryddpeppar, brynt grädde, lingon & granskott.


tartar på hjort med kejsarhatt, sallad på betor & äpple, grovmalda senapsfrön & surdegsknäcke.


bakad torskrygg med jordärtskockspuré, reducerad grädde med skarpsill, knaprig svartkål, regnbågsrom & pepparrotssnö.


griskind confiterad i ankfett med varmt vinteräpple, glaserad savojkål, bakad steklök & rödvinssky med nejlika & syltad ingefära.


grillad getbrie med stekt mjuk pepparkaka, mandarin & fikonmarmelad.


nyfriterad klenät med kanel- & gräddfilsglass, Bakat Red Love äpple med grön kardemumma & granskottssirap


kaffegodis & praliner


KVÄLLSMENY FRÅN DEN 25 DECEMBER

Välkommen att boka bord på 0411-30036.

förrätter

rostad soppa på sötpotatis & pumpa med torkade pepparstrå, korianderolja, krispig grönkål, saltbakade fröer, ostkräm & blodapelsin. 149:-

*

bömlolax med hollandaiseskum, rött äpple, sotade hasselnötter, dillolja, inlagd & svarvad gulbeta, mikroskott från Little Gardens.159:-

*

stekt brioche med oxmärg, lättrökt ankbröst, riven anklever, äggkräm på miso, fem sorterssvamp, rostade sesamfrön med kimchi & syrad hyllebärsgelé. 169:-

huvudrätter

glasbakad hälleflundra med brynt hummersmör, blomkålspuré, råhyvlad fänkål & brysselkålsblad, torkad kavring, friterad kapris & senapsskott. 289:-

*

hjort med gräddig vinägersås, variation på grönkål, amandine potatis, krispig hjortkorv, timjan- & grönpepparemulsion, lingonpulver & grönkålsskott. 299:-

*

Svamprisotto med sotad picklad pumpa, smörstekt svamp, Almnäs wrångebäck, svart tryffel,
brysselkålstopp & microskott. 279:-

efterrätter

inkokt päron med timutpeppar panerad i vit chokladjord, fänkålskräm, fryst sockerkaka, inlagd fänkål, bakad vit chokladkräm & oxalis. 139:-

*

Hjortronsorbet med krossade & karamelliserade hasselnötter, tartelett med mörk chokladcremeux, kakaonibs & torkade blommor. 139:-

*

utvalda ostar från Bongska Husets ostdisk, fikon inkokt i vanilj & kryddig honung, krossad mandel. 145:-