TRÄNA HOS OSS

Vi erbjuder ett varierande utbud av träningspass, yogaretreats och träningsevent som passar alla; nybörjare som van motionär i alla åldrar.

Boka in dig via knappen eller kontakta oss på 0411-300 36 / spa@mossbylund.se så hjälper vi er. Det är viktigt att du avbokar ditt pass senast 5 timmar innan passet om du av någon anledning inte kan komma.

Vi har även ett kösystem så om passet är fullt och inte syns på onlinebokningen, slå oss en signal så kontaktar vi er om ledig plats dyker upp.

UTEGYM I HAGEN

Besök vårt utegym i Hagen, öster om Ladan. Sit ups, chins, pull ups, armgång, step up, dips, trx-band, däcklyft, ja det är bara att hugga i och stärka varje liten oupptäckt muskel.

Bäst av allt är den friska luften och energigivande utsikten. Vi kör en del utepass i grupp med instruktör, året om, men övrig tid är utegymmet öppet för alla som gästar oss.

sommarschema

Om solstolen börjar skava kan du byta badkläder mot träningskläder och höja pulsen på något av alla våra träningspass. En perfekt aptitretare för att sedan njuta av något från vår härliga sommarmeny. Köp vårt sommarkort för bara 1500:- så tränar du precis hur mycket du vill v.26 – 33.

Boka via knappen alternativt ring oss på 0411-300 36 eller maila spa@mossbylund.se så bokar vi in er.

Man kan boka in sig på pass 1 vecka fram i tiden. Varje morgon öppnar vi passen, så kommande veckas träningspass finns tillgängliga för bokning.

NYHET!

YOGA I ABBEKÅS HAMN

ONSDAGAR 8.00
Medtag yogamatta eller handduk att yoga på. Du visar ditt träningskort på plats.

10 kort & sommarkort finns att köpa i kaféet på bongska huset.
Vid duggregn gäller kläder efter väder, vid hällregn ställer i vi in.

v26-33

måndag

09.00 morgongympa,
ute
10.00 yinyoga
17.00 bål, ute
18.30 yinyoga

tisdag

07.30 vattengympa
08.15 vattengympa
09.30 starka seniorer, ute
17.30 tabata, ute

onsdag

08.00 mjuk yoga i ABBEKÅS HAMN.
Medtag yogamatta eller handduk att yoga på.

10.00 mjuk yoga

torsdag

08.00 vattengympa
09.30 utemorgon, ute
18.00 styrka, ute

fredag

09.00 mjuk yoga, ute
10.00 dynamisk yoga

lördag

9.30 cirkel, ute

söndag

9.30 mjuk yoga

Med reservation för vissa ändringar.

vandring & yoga

Upplev sydkustens fantastiska natur i kombination med yoga. På onsdagar v26, 27, 32 & 33 vandrar vi mellan Mossbylund-Abbekås hamn längs med vår vackra kust. I hamnen rullar vi ut våra yogamattor för en stunds mjuk energigivande yoga.  Vi fyller på våra sinnen ytterligare med fika i Bongska husets mysiga trädgård.

Fyllda med glädje och energi vandrar vi tillbaka över Kroppsmarken med öppna fält och vackra vyer till Mossbylund.  Fokus är att finna ro och harmoni tillsammans i naturen och ta tillvara på att vara i nuet. Vi gör stopp för andningsövningar.

Yoga och vandringen leds av Susanna Kristersson

 

12. 45 Samling
13.00 Vandring Mossbylund-Abbekås hamn
14.00 Yoga i hamnen (yogamatta finns)
15.00 Go fika
15.30 Vandring Bongska huset – Mossbylund
Avslut ca 17.00

 

Medtag: sittunderlag och vattenflaska.
Vi vandrar även om det är risk för skurar men inte om det är ihållande regn.

Hur betalar jag? betalning sker i spacaféts reception före samling.

275:-/person

Anmäl er här

Boka via länkarna ovan eller ring oss på 0411-300 36 eller maila spa@mossbylund.se så bokar vi in er.

Yinyogaretreat 14-16 oktober

Fyll på med energi som räcker hela hösten – boka in dig på vårt yinyogaretreat. Vi kommer under denna helg fokusera på ANDETAGET. En härlig mix av yoga, övernattning på BONGSKA HUSET, god mat och vandringar längs kusten till Mossbylund.

Hillevi Borga kommer på efterlängtat besök igen och lördagen kommer bestå av en kortare föreläsning om vad ett flöde är och vi kommer också fördjupa oss i vår andning. Det blir praktik både på förmiddagen och eftermiddagen.

Du bor i delat dubbelrum för 4995:- per person 

4995:-/person

Boka via telefon 0411-300 36 eller via e-post här

yinyogadag 15 oktober

Hillevi Borga kommer på efterlängtat besök igen och lördagen kommer bestå av en kortare föreläsning kring vad ett flöde är och vi kommer också fördjupa oss i vår andning. Vi njuter av praktik både på förmiddagen och eftermiddagen.

1195:-/person

Boka via telefon 0411-300 36
eller via e-post här

Om Hillevi Borga

Hillevi är bosatt i Stockholm och är där kliniskt arbetande fysioterapeut sedan 30 år, hon är också yogalärare (E-RYT). Under många år har hon undervisat i anatomi och fysiologi på olika yogalärarutbildningar.

Genom att föra samman dessa två kunskapsområden undervisar hon yoga utifrån ett individuellt anpassat perspektiv. En djup kunskap om- och intresse för anatomi och fysiologi blandas med upptäckarglädje och humor. I yin-praktiken har hon funnit stora möjligheter att utforska olika dimensioner av vår existens. En långsam, och inkännande praktik som öppnar upp kontakten med vår inre djupa visdom.

PRISER OCH TRÄNINGSKORT

Enstaka pass  kostar 160:-, bor man på hotellet så är priset 99:-
Man kan även köpa 10 kort, 10 kort-plus, månads-, halv- eller helårskort (stammiskort).

10kort plus 1750:-

Upp till 20 träningspass. Ta två träningspass efter varandra samma dag, men vi kryssar bara i en ruta.

Kortet ger även möjlighet att bada och basta en stund runt ett träningspass utan att man har stammiskort. Dock inte på lördagar och söndagar. Det är inte ett tio-kort för dagspa, så badkappa/tofflor ingår inte. Men självklart handduk.

10kort 1350:-

10 träningspass. Kortet är inte personligt och ni kan använda flera ”kryss” per gång om man har en vän med sig.
Kortet gäller i ett år från första träningstillfället.

månadskort 800:-

Årets nyhet! Träna hur mycket du vill under en hel månad. Kortet går inte att ”frysa”.

stammiskort 3700:- / 7000:-

Med vårt stammiskort tränar man obegränsat i 6 alternativt 12 månader från det datum ni köper kortet. Kortet är personligt och man har även fri tillgång till bad & bastu måndag-torsdag, där man får låna badkappa & tofflor. Man har även 10% rabatt på behandlingar måndag – torsdag.

Ni kan ”frysa” kortet i förväg.

Halvår: Max två tillfällen, totalt fyra veckor.
Helår: Max fyra tillfällen, totalt åtta veckor

Träningskorten måste tas med vid varje träningstillfälle!

psst! blir du helårsstammis så får du även ett presentkort på en trerätters middag

sommarkortet 1500:-

Köp vårt sommarträningskort och träna obegränsat under 8 sommarveckor; v.26-33.

VÅRA PASS

TABATA
Intervallträning för ökad puls. Ett effektivt sätt att komma igång på kort tid. Man jobbar med korta intervaller helt på den nivå som passar dig.

 

BÅL & STABILITET – UTE
träning för att stärka din inre kärna med styrkeövningar för mage och rygg med eller utan lättare redskap. 30 min pass.

psst! “Kläder efter väder” är bra levnadsord.

MORGONGYMPA – UTE
Gympapass nere vid havet, året runt. Tillsammans kickar vi igång dagen och kroppen med glad musik, gummiband och hög stämning.

psst! det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.

YINYOGA
En yogaform där man håller samma position i 3-5 minuter för att öka rörligheten i och kring leder, muskler och bindväv.  Ett perfekt komplement till våra mer fysiska träningspass.

MJUK YOGA
Yoga i ett lugnt tempo. Vi börjar sittandes eller liggandes, fokuserar på andningsövningar, stretch och styrkepositioner. Avslutas med avslappning.

Onsdagar v26 – v33 är det yoga i Abbekås hamn. Du visar ditt träningskort på plats. Medtag yogamatta, handduk/filt.

fredagar startar vi dagen med ett härligt yogapass vid havet, stående positioner varvas med gång. Ingen matta behövs.

DYNAMISK YOGA
Ett tuffare fysiskt yogapass där du arbetar med andning, smidighet, styrka och balans. Passar dig som är en lite mer van yogi.

STARKA SENIORER
Ett cirkelpass som funkar för alla åldrar och som anpassas efter hur mycket du orkar. Tuffare än du anar.

CIRKEL – UTE
Cirkelträning med varierande redskap och stationer där vi stärker armar, bål, ben & rumpa.

UTEMORGON – UTE
roligt gruppträningspass där vi blandar olika konditionsövningar, lekar och intervaller och kickar igång kroppen med energi för dagen.

STARK INIFRÅN & UT
Vi arbetar igenom alla kroppens muskler, med fokus på att bygga djup muskulatur i bål och rygg. Passet går att individanpassa under tiden så att det passar såväl den som är mycket träningsvan eller nybörjare. Skonsamt pass för rygg.

STARK I RÖRELSE

Ett pass där vi fokuserar på att träna upp vår dynamiska styrka i bålmuskulaturen.. här har vi träning med inspiration hämtat av träningsstilar så som pilates och body balance.

HANTEL & STÅNG
Vi arbetar igenom hela kroppen med hjälp av hantlar och stång. Ett roligt och utmanande pass som är perfekt när du vill utveckla din teknik och bygga muskler.

STYRKA – UTE
Sommarens nyhet! Styrka tillsammans! En varierande och rolig träning, där du tränar upp flåset och styrkan. Vi arbetar tillsammans 2 & 2 och delar på övningarna.

VATTENGYMPA
Allsidig träning som passar alla. Du tränar kondition, styrka, rörlighet och balans med vattnet som motstånd.

VÅRA INSTRUKTÖRER

Susanna Kristersson är ansvarig för vår träning tillsammans med hennes team av instruktörer. Du når henne på susanna@mossbylund.se

SUSANNA KRISTERSSON

Susanna är träningschef här på Mossbylund. Hon är också grupptränings- och yogainstruktör med ett stort intresse för träning och hälsa. “För mig är det viktigt att träning är kul och varierande, det ska ge en stunds sinnesharmoni där tankarna kommer och går.” Susanna är instruktör på flera av våra träningspass.

ELISABETH THELANDER

Elisabeth brinner för både träning och service och hennes varma leende möter du både på vattengympapass och i vår spareception. Att motivera, inspirera och sprida glädje – det är Elisabeth en fena på!

GRY KRAGH

Gry jobbar som både spareceptionist, servitris och gruppträningsinstruktör hos oss. Hon älskar att träna och spela handboll. Grys passion är konditionsträning och hon utmanar gärna sina deltagare.

LOUISE ANDERASP

Louise är utbildad musikalartist, och har sedan många år undervisat i dans- & musikalklasser. På Mossbylund möter du Louise i receptionen och på STEP PÅ BRÄDA, HANTEL & STÅNG och ibland på våra vattengympapass.

MIMMI MAYR

Mimmi är legitimerad fysioterapeut. Träning & hälsa ligger naturligt för Mimmi och att hjälpa människor att träna rätt och undvika skador är något Mimmi brinner för. Mimmi håller i passen STARK I RÖRELSE, INRE BALANS  och STYRKA INIFRÅN & UT.

MARIE WEBER

Marie är yogalärare på Mossbylund. Hon håller i passen YINYOGA och MJUK & DYNAMISK YOGA.

JOHANNA SJÖLAND THULIN

Johanna är utbildad inom Vinyasa flow, Yin och Hatha yoga. Hennes pass har ett stort fokus kring att komma rätt i positionerna för att undvika skador och ge maximal effekt. Passen är skapta för att alla ska kunna delta, oavsett ålder och fysik.

SARA ALENIUS

 Sara är yogalärare och legitimerad fysioterapeut. Hon älskar att röra på sig och uppskattar hur yogan blir som en meditation i rörelse, med andningen i fokus. Som fysioterapeut har Sara vanan inne att se detaljer och individanpassa sina pass.
Sara håller i MJUK OCH DYNAMISK YOGA