TRÄNA HOS OSS

Välkommen till träning på Mossbylund. Vi erbjuder ett varierande utbud av träningspass, yogaretreats och träningsevent som passar alla; nybörjare som van motionär i alla åldrar.

Boka in dig via knappen eller kontakta oss på 0411-300 36 / spa@mossbylund.se så hjälper vi er. Det är viktigt att du avbokar ditt pass senast 4 timmar innan passet om du av någon anledning inte kan komma.

Vi har även ett kösystem så om passet är fullt och inte syns på onlinebokningen, slå oss en signal så kontaktar vi er om ledig plats dyker upp.

UTEGYM I HAGEN

Besök vårt utegym i Hagen, öster om Ladan. Sit ups, chins, pull ups, armgång, step up, dips, trx-band, däcklyft, ja det är bara att hugga i och stärka varje liten oupptäckt muskel.

Bäst av allt är den friska luften och energigivande utsikten. Vi kör en del utepass i grupp med instruktör, året om, men övrig tid är utegymmet öppet för alla som gästar oss.

träningsschema

Boka via knappen alternativt ring oss på 0411-300 36 eller maila spa@mossbylund.se så bokar vi in er.

Man kan boka in sig på pass 1 vecka fram i tiden. Varje morgon öppnar vi passen, så kommande veckas träningspass finns tillgängliga för bokning.

v21-25

måndag

09.00 morgongympa, ute
10.00 mjuk yoga
15.30 mjuk yoga, paus 29/5
17.30 trx
18.30 yinyoga

tisdag

08.00 vattengympa
09.00 starka seniorer, ute
10.00 yinyoga
17.30 styrka & rörlighet, paus 6/6
19.30 vattengympa

onsdag

10.00 mjuk yoga
11.30 vattengympa

torsdag

08.00 vattengympa
10.00 stark inifrån & ut
11.00 vattengympa
18.00 tabata kombo
19.30 vattengympa

fredag

09.00 uteyoga, ute
10.00 yoga

lördag

09.30 cirkel, ute

söndag

09.30 mjuk yoga

våravslutning med 5kamp 14/6

Välkomna på VÅRAVSLUTNING, en trevlig kväll där vi umgås och har kul tillsammans. Gemensam middag kl 17.30  följt av en lättsam 5-kamp (inga träningskläder behövs) därefter blir det kaffe, kaka och prisutdelning.

250:-/person
Betalning sker på plats i spareceptionen. Dryck köper ni till vad ni önskar, vi bjuder på varannan vatten!
Anmäl er HÄR senast 7/6.

sommarschema

v26-33

måndag

09.00 morgongympa, ute
10.00 mjuk yoga
18.30 yinyoga

tisdag

07.30 vattengympa
08.15 vattengympa
09.30 starka seniorer, ute
17.30 cirkelfys, ute

onsdag

08.00 mjuk yoga, ute Abbekås hamn
10.00 yinyoga

torsdag

08.00 vattengympa
09.30 utemorgon, ute
18.00 tabata kombo

fredag

09.00 yoga, ute Abbekås hamn
10.00 yoga

lördag

09.30 cirkel, ute

söndag

09.30 mjuk yoga

Med reservation för vissa ändringar.

vandring & yoga

27/6, 4/7, 1/8 & 8/8

Upplev sydkustens fantastiska natur i kombination med yoga. Vi vandrar  mellan Mossbylund-Abbekås hamn längs med vår vackra kust. I hamnen rullar vi ut våra yogamattor för en stunds mjuk energigivande yoga.  Vi fyller på våra sinnen ytterligare med fika i Bongska husets mysiga trädgård.

Fyllda med glädje och energi vandrar vi tillbaka över Kroppsmarken med öppna fält och vackra vyer till Mossbylund.  Fokus är att finna ro och harmoni tillsammans i naturen och ta tillvara på att vara i nuet. Vi gör stopp för andningsövningar.

Yoga och vandringen leds av Susanna Kristersson

 

12.45 Samling
13.00 Vandring Mossbylund-Abbekås hamn
14.00 Yoga i hamnen
15.00 Go fika
15.30 Vandring Bongska huset – Mossbylund
Avslut ca 16.30

 

Medtag: yogamatta/filt/handduk och vattenflaska.
Vi vandrar även om det är risk för skurar men inte om det är ihållande regn.

Hur betalar jag? betalning sker i spacaféts reception före samling.

495:-/person

Anmäl er här

PRISER OCH TRÄNINGSKORT

Enstaka pass kostar 160:-, bor man på hotellet så är priset 99:-
Man kan även köpa 10 kort, 10 kort-plus, månads-, halv- eller helårskort (stammiskort).

Nytt pris enstaka vattengympapass från den 26/6; 210:-

10kort plus 1750:-

Upp till 20 träningspass. Ta två träningspass efter varandra samma dag, men vi kryssar bara i en ruta. Vattengympa ”kostar” ett helt kryss.

Kortet ger även möjlighet att bada och basta en stund runt ett träningspass utan att man har stammiskort. Dock inte på lördagar och söndagar. Det är inte ett tio-kort för dagspa, så badkappa/tofflor ingår inte. Men självklart handduk.

Nytt pris från den 26/6; 1850:-

10kort 1350:-

10 träningspass. Kortet är inte personligt och ni kan använda flera ”kryss” per gång om man har en vän med sig.
Kortet gäller i ett år från första träningstillfället.

Nytt pris från den 26/6; 1450:-

10kort VATTENGYMPA 1850:-

10 vattengympapass. Kortet är inte personligt och ni kan använda flera ”kryss” per gång om man har en vän med sig.
Kortet gäller i ett år från första träningstillfället.

Kortet ger även möjlighet att bada och basta en stund runt ett vattengympapass utan att man har stammiskort. Det är inte ett tio-kort för dagspa, så badkappa/tofflor ingår inte. Men självklart handduk.

NYHET från den 26/6

månadskort 800:-

Träna hur mycket du vill under en hel månad. Kortet går inte att ”frysa”.

stammiskort 3700:- / 7000:-

Med vårt stammiskort tränar man obegränsat i 6 alternativt 12 månader från det datum ni köper kortet. Kortet är personligt och man har även fri tillgång till bad & bastu måndag-torsdag, där man får låna badkappa & tofflor. Man har även 10% rabatt på behandlingar måndag – torsdag.

Ni kan ”frysa” kortet i förväg.

Halvår: Max två tillfällen, totalt fyra veckor.
Helår: Max fyra tillfällen, totalt åtta veckor

Träningskorten måste tas med vid varje träningstillfälle!

psst! blir du helårsstammis så får du även ett presentkort på en trerätters middag

sommarkortet 1500:-

Köp vårt sommarträningskort och träna obegränsat under 8 sommarveckor; v.26-33.

Gäller ej på vattengympapass.

psst! Kombinera ditt träningspass med SPA eller LUNCH

VÅRA PASS

TABATA KOMBO

Ett effektivt pass där första delen är en tabata med högintensiva övingar med enbart kroppen som redskap. Avslutningsvis några längre varv tidsmässigt med styrkeövningar med hantel, viktskivor el kettlebells, i lugnare tempo.  Tuff & intensivt. Vips är du klar. Trött & nöjd.

TRX

Du tränar med trxband och använder din kroppsvikt som motstånd. Träning av alla viktiga stabiliserande muskler i kroppen. Ett helkroppspass som passar alla då du enkelt kan reglera svårighetsgraden. Favorit i repris.

MORGONGYMPA – UTE
Gympapass nere vid havet, året runt. Tillsammans kickar vi igång dagen och kroppen med glad musik, gummiband och hög stämning.

psst! det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.

YINYOGA
En yogaform där man håller samma position i 3-5 minuter för att öka rörligheten i och kring leder, muskler och bindväv.  Ett perfekt komplement till våra mer fysiska träningspass.

MJUK YOGA
Yoga i ett lugnt tempo. Vi börjar sittandes eller liggandes, fokuserar på andningsövningar, stretch och styrkepositioner. Avslutas med avslappning.

På onsdagaravslutas klassen med en yoga nidra, en djupavslappning med kroppsscanning på ca 20 minuter.

UTEYOGA
Året runt startar vi dagen med ett härligt yogapass vid havet. Vi går gemensamt ner till stranden, endast stående positioner samt adningsövningar. Ingen matta behövs.

YOGA

Vår yogaform som är mellan mjuk yoga och dynamisk yoga. Ett pass där du bygger styrka och stärker din kroppsmedvetenhet. Du yogar så att din kropp ska må bra och hålla länge.

DYNAMISK YOGA
Ett tuffare fysiskt yogapass där du arbetar med andning, smidighet, styrka och balans. Precis som i mjuk yoga så gör man ställningar och synkar andningen. Men takten ökar och man växlar snabbare mellan positionerna. Passar dig som är en lite mer van yogi.

CIRKELFYS – UTE, NYHET – startar v26
Vi arbetar igenom hela kroppen med hjälp av hantlar & stång. Olika repetitioner/tidsintervaller och varv. Flyttar in vid mycket dåligt väder. Enkelt att hänga med och go stämning.

STARKA SENIORER
Ett cirkelpass som funkar för alla åldrar och som anpassas efter hur mycket du orkar. Tuffare än du anar.

STYRKA & RÖRLIGHET

Vi tränar hela kroppen med hjälp av gummiband och vikter som motstånd. Medelintensiv träning med fokus på teknik och att bygga upp styrka successivt. Axlar, bröstrygg, säte och höft tränas mest under detta pass.

CIRKEL – UTE
Cirkelträning med varierande redskap och stationer där vi stärker armar, bål, ben & rumpa.

UTEMORGON – UTE, NYHET – startar v26
ett roligt gruppträningspass där fokus ligger på att stärka fysiken och få upp flåset.

STARK INIFRÅN & UT
Vi arbetar igenom alla kroppens muskler, med fokus på att bygga djup muskulatur i bål och rygg. Passet går att individanpassa under tiden så att det passar såväl den som är mycket träningsvan eller nybörjare. Skonsamt pass för rygg.

TABATA
Intervallträning för ökad puls. Ett effektivt sätt att komma igång på kort tid. Man jobbar med korta intervaller helt på den nivå som passar dig.

 

VATTENGYMPA
Allsidig träning som passar alla. Du tränar kondition, styrka, rörlighet och balans med vattnet som motstånd.

VÅRA INSTRUKTÖRER

Susanna Kristersson är ansvarig för vår träning tillsammans med hennes team av instruktörer. Du når henne på susanna@mossbylund.se

SUSANNA KRISTERSSON

Susanna är träningschef här på Mossbylund. Hon är också grupptränings- och yogainstruktör med ett stort intresse för träning och hälsa. “För mig är det viktigt att träning är kul och varierande, det ska ge en stunds sinnesharmoni där tankarna kommer och går.” Susanna är instruktör på flera av våra träningspass.

ELISABETH THELANDER

Elisabeth brinner för både träning och service och hennes varma leende möter du både på vattengympapass och i vår spareception. Att motivera, inspirera och sprida glädje – det är Elisabeth en fena på!

HELÉNE LEJON

Heléne är utbildad personlig tränare och kostrådgivare. Hon tycker att träning ska vara roligt men utmanande. Älskar att motivera och inspirera andra till rörelse och god hälsa. Själv spenderar hon mycket tid i gymmet men ser att all typ av rörelse är viktigt på den nivå var och en klarar av.

TANJA BLOM

Tanja gillar att ha varierande klasser med övningar som deltagarna både känner sig bekväma i och där de får gå utanför sin bekvämlighetszon. Träning ska både vara kul och göra gott samtidigt.

MIMMI MAYR

Mimmi är legitimerad fysioterapeut. Träning & hälsa ligger naturligt för Mimmi och att hjälpa människor att träna rätt och undvika skador är något Mimmi brinner för. Mimmi håller i passen STARK I RÖRELSE, INRE BALANS  och STYRKA INIFRÅN & UT.

MARIE WEBER

Marie är yogalärare på Mossbylund. Hon håller i passen YINYOGA och MJUK & DYNAMISK YOGA.

ANNICA WESTIN

Annica håller i både vanliga yogapass och yinyoga. Hennes klasser är mjuka men gärna lite fysiskt utmanande och med fokus på andetaget. Annica vill att du ska lämna yogapasset med en positiv känsla och ett lugn inombords, samtidigt som det känns skönare och mjukare i kroppen.

JOSEFIN ASTBORG

Josefin har jobbat som gruppträningsinstruktör och personlig tränare i Belgien innan hon flyttade tillbaka till Sverige. Hon älskar att motivera och få igång våra deltagare att ge sitt yttersta. Josefin studerar nu i Malmö. Hon ger träning i kondition, styrka och vattengympa.