TRÄNA HOS OSS

Välkommen till träning på Mossbylund. Vi erbjuder ett varierande utbud av träningspass, yogaretreats och träningsevent som passar alla; nybörjare som van motionär i alla åldrar.

Boka in dig via knappen eller kontakta oss på 0411-300 36 / spa@mossbylund.se så hjälper vi er. Det är viktigt att du avbokar ditt pass senast 4 timmar innan passet om du av någon anledning inte kan komma.

Vi har även ett kösystem så om passet är fullt och inte syns på onlinebokningen, slå oss en signal så kontaktar vi er om ledig plats dyker upp.

UTEGYM I HAGEN

Besök vårt utegym i Hagen, öster om Ladan. Sit ups, chins, pull ups, armgång, step up, dips, trx-band, däcklyft, ja det är bara att hugga i och stärka varje liten oupptäckt muskel.

Bäst av allt är den friska luften och energigivande utsikten. Vi kör en del utepass i grupp med instruktör, året om, men övrig tid är utegymmet öppet för alla som gästar oss.

träningsschema

Boka via knappen alternativt ring oss på 0411-300 36 eller maila spa@mossbylund.se så bokar vi in er.

Under v26-33 flyttar vi ut så mycket som möjligt av vår träning. Gäller för alla träningspass.

Man kan boka in sig på pass 1 vecka fram i tiden. Varje morgon öppnar vi passen, så kommande veckas träningspass finns tillgängliga för bokning.

v35-43

måndag

09.00 morgongympa, ute,
10.00 mjuk yoga
11.30 vattengympa
15.30 mjuk yoga
17.30 TRX
18.30 yinyoga

tisdag

08.00 vattengympa
09.00 starka seniorer, ute
10.00 yinyoga
17.15 cirkelfys, ute
18.30 styrka  & rörlighet
19.30 vattengympa

onsdag

10.00 mjuk yoga
11.30 vattengympa, lätt

pop-up yoga / träning vissa onsdagar, nyfiken? kolla och Boka här

torsdag

08.00 vattengympa
10.00 stark inifrån & ut
11.00 vattengympa
18.00 tabata kombo
19.30 vattengympa

fredag

09.00 uteyoga, ute, inställd 22/9
10.00 yoga, inställd 22/9

lördag

09.30 cirkel, ute

söndag

09.30 yinyoga 24/9

Med reservation för vissa ändringar.

pop-up yoga / träning

onsdagar v36-43

Vissa onsdagar kör vi pop-up träning med olika ledare och olika typer av pass. En kul onsdag med bred variation, så häng på!

v37 Inre balans
v41 Inre balans
v42 Dynamisk yoga
v43 Yoga (med tennisbollar)

yoga gott & blandat

22 & 23/9 Yogaklasser med Hillevi Borga

Yoga är en fantastisk praktik som består av många olika komponenter. Syftet med yoga är att MÅ BÄTTRE och ofta behöver vi flera komponenter för att skapa ett välmående och harmoni.

Vi behöver kunna vara närvarande, ha balans, vara starka, smidiga och samtidigt som vi så väl behöver få slappna av, varva ner och finna vila. Den här trion av klasser är tänkt som en påse Gott & Blandat eller ett smörgåsbord av olika infallsvinklar på praktiken.

Ibland tror vi att vi vet vad vi behöver, kanske tenderar vi att praktisera på ungefär samma sätt varje gång. Det kan emellanåt vara nyttigt att variera sig, göra något nytt och upptäcka något annat.

Samtliga klasser passar alla från nybörjare till mer erfarna yogis. Du möter dig själv där du är. Variationer och modifieringar ges igenom klassen eftersom yoga är för alla.

workshop här & nu

22/9 med Hillevi Borga 18-20

En balanserande klass med lättare flöden kopplade till andetagen. Vi skapar rörlighet och utrymme i ryggrad, skuldror och höfter. Vi stimulerar balansen i olika positioner för att hitta vårt center. Klassen avslutas med en andningsmeditation och vila.

Betalning sker i spacaféts reception innan passet.
Väljer du att vara med på båda dagarna får du rabatterat pris se längre ned.

Vill du bo över så går det bra att boka här alt ring oss på 0411-300 36

450:-/person

Anmäl er här

heldag för ditt välmående

23/9 med Hillevi Borga

8.30 Samling, morgonfika

9.00 Stark & hållbar,
Hitta styrkan du har inom dig. Grundande, stärkande klass som lyfter din energi och självtillit. Du får jobba med stora och viktiga muskelgrupper och lära dig olika tekniker för fokus och kraft. Klassen avslutas efter nedvarvning med en avlastad vila.

12.00 Lunch

13.30 Trygg & rofylld,
En återhämtande lugn klass med fokus på nervsystemet och fascia bland annat genom andningstekniker, Yin-Yoga, och vilopositioner. Klassen avslutas med en guidad djupavspänning som fokuserar på närvaro och visualisering.

15.30-16.00  Vi avrundar dagen/dagarna tillsammans.

Betalning sker i spacaféts reception innan passet.

1 395:-/person. Bokar du båda dagarna är priset 1 595:-

Anmäl er här

Om Hillevi

Hillevi Borga är Fysioterapeut och yogalärare. Hon bor, håller yogaklasser och är kliniskt verksam i Stockholm. Hon har i många år undervisat anatomi, fysiologi och rörelselära på yogalärarutbildningar i Sverige och Europa.

Hennes yogaundervisning och praktik är djupt färgad av båda dessa områden. Att finna balans i praktiken, att utforska möjligheter och uppleva en närvaro i stunden är en del i praktiken. Att förstå sin kropp, sig själv och sina behov är en annan viktig del.

PRISER OCH TRÄNINGSKORT

Enstaka pass kostar 170:-, vattengympapass 210:-, bor man på hotellet så är priset 99:-
Man kan även köpa 10 kort, 10 kort-plus, månads-, halv- eller helårskort (stammiskort).

10kort plus 1850:-

Upp till 20 träningspass. Ta två träningspass efter varandra samma dag, men vi kryssar bara i en ruta. Vattengympa ”kostar” ett helt kryss.

Kortet ger även möjlighet att bada och basta en stund runt ett träningspass utan att man har stammiskort. Dock inte på lördagar och söndagar. Det är inte ett tio-kort för dagspa, så badkappa/tofflor ingår inte. Men självklart handduk.

10kort 1450:-

10 träningspass. Kortet är inte personligt och ni kan använda flera ”kryss” per gång om man har en vän med sig.
Kortet gäller i ett år från första träningstillfället.

10kort VATTENGYMPA 1850:-

10 vattengympapass. Kortet är inte personligt och ni kan använda flera ”kryss” per gång om man har en vän med sig.
Kortet gäller i ett år från första träningstillfället.

Kortet ger även möjlighet att bada och basta en stund runt ett vattengympapass utan att man har stammiskort. Det är inte ett tio-kort för dagspa, så badkappa/tofflor ingår inte. Men självklart handduk.

månadskort 800:-

Träna hur mycket du vill under en hel månad. Kortet gäller månadsvis, som exempel 1/5 till 31/5 och går inte att ”frysa”.

stammiskort 3700:- / 7000:-

Med vårt stammiskort tränar man obegränsat i 6 alternativt 12 månader från det datum ni köper kortet. Kortet är personligt och man har även fri tillgång till bad & bastu måndag-torsdag, där man får låna badkappa & tofflor. Man har även 10% rabatt på behandlingar måndag – torsdag.

Ni kan ”frysa” kortet i förväg.

Halvår: Max två tillfällen, totalt fyra veckor.
Helår: Max fyra tillfällen, totalt åtta veckor

Träningskorten måste tas med vid varje träningstillfälle!

psst! blir du helårsstammis så får du även ett presentkort på en trerätters middag

sommarkortet 1500:-

Köp vårt sommarträningskort och träna obegränsat under 8 sommarveckor; v.26-33.

Gäller ej på vattengympapass.

psst! Kombinera ditt träningspass med SPA eller LUNCH

VÅRA PASS

TABATA KOMBO

Ett effektivt pass där första delen är en tabata med högintensiva övingar med enbart kroppen som redskap. Avslutningsvis några längre varv tidsmässigt med styrkeövningar med hantel, viktskivor el kettlebells, i lugnare tempo.  Tuff & intensivt. Vips är du klar. Trött & nöjd.

TRX

Du tränar med trxband och använder din kroppsvikt som motstånd. Träning av alla viktiga stabiliserande muskler i kroppen. Ett helkroppspass som passar alla då du enkelt kan reglera svårighetsgraden. Favorit i repris.

MORGONGYMPA – UTE
Gympapass nere vid havet, året runt. Tillsammans kickar vi igång dagen och kroppen med glad musik, gummiband och hög stämning.

psst! det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.

YINYOGA
En yogaform där man håller samma position i 3-5 minuter för att öka rörligheten i och kring leder, muskler och bindväv.  Ett perfekt komplement till våra mer fysiska träningspass.

MJUK YOGA
Yoga i ett lugnt tempo. Vi börjar sittandes eller liggandes, fokuserar på andningsövningar, stretch och styrkepositioner. Avslutas med avslappning.

På måndagar 15.30, finns det möjlighet att yoga på stol. För dig som är begränsad på grund av ex skada eller vill ha lite extra hjälp.

På onsdagaravslutas klassen med en yoga nidra, en djupavslappning med kroppsscanning på ca 20 minuter.

UTEYOGA
Året runt startar vi dagen med ett härligt yogapass vid havet. Vi går gemensamt ner till stranden, endast stående positioner samt adningsövningar. Ingen matta behövs.

YOGA

Vår yogaform som är mellan mjuk yoga och dynamisk yoga. Ett pass där du bygger styrka och stärker din kroppsmedvetenhet. Du yogar så att din kropp ska må bra och hålla länge.

DYNAMISK YOGA
Ett tuffare fysiskt yogapass där du arbetar med andning, smidighet, styrka och balans. Precis som i mjuk yoga så gör man ställningar och synkar andningen. Men takten ökar och man växlar snabbare mellan positionerna. Passar dig som är en lite mer van yogi.

CIRKELFYS – UTE
Vi arbetar igenom hela kroppen med hjälp av hantlar & stång. Olika repetitioner/tidsintervaller och varv. Flyttar in vid mycket dåligt väder. Enkelt att hänga med och go stämning.

STARKA SENIORER
Ett cirkelpass som funkar för alla åldrar och som anpassas efter hur mycket du orkar. Tuffare än du anar.

STYRKA & RÖRLIGHET

Vi tränar hela kroppen med hjälp av gummiband och vikter som motstånd. Medelintensiv träning med fokus på teknik och att bygga upp styrka successivt. Axlar, bröstrygg, säte och höft tränas mest under detta pass.

CIRKEL – UTE
Cirkelträning med varierande redskap och stationer där vi stärker armar, bål, ben & rumpa.

UTEMORGON – UTE
ett roligt gruppträningspass där fokus ligger på att stärka fysiken och få upp flåset.

STARK INIFRÅN & UT
Vi arbetar igenom alla kroppens muskler, med fokus på att bygga djup muskulatur i bål och rygg. Passet går att individanpassa under tiden så att det passar såväl den som är mycket träningsvan eller nybörjare. Skonsamt pass för rygg.

INRE BALANS
Ett pass där vi arbetar med kropp, sinne och närvaro. Vi aktiverar det parasympatiska nervsystemet och kommer ner i varv. Här tränar du dig på att andas rätt och hitta hållning. Ett pass uppbyggt på delar i kroppskännedom, mindfulness, djupandning och rörelsekontroll.

TABATA
Intervallträning för ökad puls. Ett effektivt sätt att komma igång på kort tid. Man jobbar med korta intervaller helt på den nivå som passar dig.

 

VATTENGYMPA
Allsidig träning som passar alla. Du tränar kondition, styrka, rörlighet och balans med vattnet som motstånd.

VATTENGYMPA, LÄTT, nyhet startar 30/8
Under detta passet använder du inga redskap. Övningarna är både statiska och dynamiska. Vattnet fungerar som stöd men ger också motstånd i rörelserna i alla riktningar.

VÅRA INSTRUKTÖRER

Susanna Kristersson är ansvarig för vår träning tillsammans med hennes team av instruktörer. Du når henne på susanna@mossbylund.se

SUSANNA KRISTERSSON

Susanna är träningschef här på Mossbylund. Hon är också grupptränings- och yogainstruktör med ett stort intresse för träning och hälsa. “För mig är det viktigt att träning är kul och varierande, det ska ge en stunds sinnesharmoni där tankarna kommer och går.” Susanna är instruktör på flera av våra träningspass.

ELISABETH THELANDER

Elisabeth brinner för både träning och service och hennes varma leende möter du både på vattengympapass och i vår spareception. Att motivera, inspirera och sprida glädje – det är Elisabeth en fena på!

HELÉNE LEJON

Heléne är utbildad personlig tränare och kostrådgivare. Hon tycker att träning ska vara roligt men utmanande. Älskar att motivera och inspirera andra till rörelse och god hälsa. Själv spenderar hon mycket tid i gymmet men ser att all typ av rörelse är viktigt på den nivå var och en klarar av.

TANJA BLOM

Tanja gillar att ha varierande klasser med övningar som deltagarna både känner sig bekväma i och där de får gå utanför sin bekvämlighetszon. Träning ska både vara kul och göra gott samtidigt.

MIMMI MAYR

Mimmi är legitimerad fysioterapeut. Träning & hälsa ligger naturligt för Mimmi och att hjälpa människor att träna rätt och undvika skador är något Mimmi brinner för. Mimmi håller i passen STARK I RÖRELSE, INRE BALANS  och STYRKA INIFRÅN & UT.

MARIE WEBER

Marie är yogalärare på Mossbylund. Hon håller i passen YINYOGA och MJUK & DYNAMISK YOGA.

ANNICA WESTIN

Annica håller i både vanliga yogapass och yinyoga. Hennes klasser är mjuka men gärna lite fysiskt utmanande och med fokus på andetaget. Annica vill att du ska lämna yogapasset med en positiv känsla och ett lugn inombords, samtidigt som det känns skönare och mjukare i kroppen.

JOSEFIN ASTBORG

Josefin har jobbat som gruppträningsinstruktör och personlig tränare i Belgien innan hon flyttade tillbaka till Sverige. Hon älskar att motivera och få igång våra deltagare att ge sitt yttersta. Josefin studerar nu i Malmö. Hon ger träning i kondition, styrka och vattengympa.